Suntem pe 2 roti încă de mici copii și de mai mult de 10 ani suntem pe 2 roti cu motor. După mai mult de 250.000 km de experienta pe motoare, ne-am decis sa împărtășim experiențele noastre cu cei pasionați de călătorii și aventura. În toată această perioada ne-am confruntat cu o lipsa de informații despre locurile unde te poți bucura de o tura cu motorul. Am început și noi ca tot omul cu clasicele Transfăgărășan, Cheia, Siriu și Transalpina, apoi din dorința de a încerca și altceva am început sa exploram. Încet-încet am ajuns sa parcurgem mii și mii de kilometri prin țară și prin vecini și ne-am lovit de lipsa de informații despre tot felul locuri interesante care ar merita vizitate.
2 RIDE își propune sa testeze drumuri, trasee, motociclete, echipamente, accesorii și orice altceva este legat de mersul pe două roți, astfel încât sa va oferim toate informațiile de care ai nevoie înainte de a pleca la drum. Nu suntem jurnaliști, nu suntem experți în domeniu, nu suntem piloți de curse… ne dorim sa fim acel prieten care a mers pe acel drum sau a mers cu acel motor sau a avut și el echipamentul pe care vrei sa ți-l cumperi și iți împărtășește părerea lui despre experiența trăită. Vrem sa împărtășim poveștile noastre și experiențele noastre de călătorie pentru a va da încredere ca orice este posibil și ca nu e nevoie decât de un singur ingredient, și anume sa-ți dorești cu adevărat sa pleci la drum!
Am început mersul pe 2 roti cu un scuter de 49 cmc undeva prin 2008, vroiam doar sa scap de traficul din București și nu aveam niciun gând sa fac saltul la ceva mai mare. Nu mă interesa. Părea complicat și periculos
Doar ca după vreo 2 ani am zis ca pana la urma A-ul poate sa ma ajute sa merg cu un scuter ceva mai mare. N-am mai ajuns la scuter am sfârșit împrumutând o motocicleta, un Suzuki GS500, de la un prieten și asa am început sa bat România în lung și în lat cu Adina.
Ne-a plăcut atât de mult încât de atunci nu ne-a oprit nimic sa ajungem din sudul Marocului pana la Nordkapp si din Portugalia pana prin Ucraina și Turcia trecând prin Alpi, Balcani, mergând de-a lungul timpului pe toate tipurile de drum ce ne-au ieșit în cale de la autostrăzi impecabile la drumuri forestiere pline de șleauri si noroi.
Deși motocicletele s-au mai schimbat, după primele mii de kilometrii cu GS500 a urmat pentru niște zeci de mii de kilometri o Yamaha XJR1300 iar de câțiva ani am ajuns la BMW R1200 GSA, dorința de a explora lumea pe două roți a ramas acceași.
Ca meserie sunt arhitect. Nu are mare relevanta, dar ideea e ca toată povestea asta cu motocicletele a început la birou. Un coleg care tocmai își luase motor, mi-a dat să dau o tură cu motorul lui, sa văd dacă îmi place. Nu mi-a arătat decât cum sa plec de pe loc și cum sa frânez, asa ca în capătul străzii mi-a murit motorul pentru ca nici măcar nu știam sa schimb viteza sau sa apăs ambreiajul. Chestia e ca mi-a plăcut senzația, și câteva luni mai târziu colegii din birou mi-au luat cadou școala pentru categoria A. Anul următor, în primăvara lui 2007, mi-am luat carnetul și apoi primul motor: o Honda CB500F.
De atunci am început sa merg aproape zilnic cu motorul, cam peste tot pe unde se putea: la munca, în vacanta, în delegații pentru job. Pana în 2009, alți doi colegi și-au luat motor și împreună cu alți prieteni am format un grup cu care odată la câteva săptămâni plecam în ture de câteva zile prin țară. Eu ma ocupam de organizare, cazări și alegerea traseului și chestia asta a început sa-mi placa. În 2014 am îndrăznit sa visez și sa fac o tura mai lunga prin Europa, adică o excursie pana la Paris dus-întors cu un „mic” ocol prin Alpi. Cu ocazia asta, m-am gândit sa țin un jurnal de călătorie asa ca am început blogul „1+2roți”. De atunci, am început sa consemnez toate călătoriile mele pe blog, în ideea ca voi inspira și alți motocicliști. După Paris, am mai fost pana în Normandia, Cappadocia, Nordkapp si in multe alte locuri mai apropiate de București.
În 2015 am decis sa adaug pe lângă blog, o noua secțiune în care sa prezint drumurile pe care le consider spectaculoase pentru plimbări cu motorul sau idei de ture pentru excursii.
Referitor la mersul cu motorul, regula după care ma ghidez e următoarea: nu contează că e vară sau iarna, ca sunt 40 grade sau ca sunt -10 grade … dacă nu e zăpadă, gheață și nu plouă torențial, orice zi e bună de mers cu motorul!