Drumul spectaculos începe imediat după ieșirea din Drobeta Turnu Severin, în localitatea Gura Văii. Pe partea dreapta putem vedea barajul Porțile de Fier 1. Deși altitudinea la care ne aflam este destul de mica (puțin peste 100m) peisajul este unul montan, cu stânci imense de calcar. Șoseaua practic urmărește malul Dunării cu excepția câtorva segmente scurte după Orșova.
Intre Drobeta și Orșova, chiar după Porțile de Fier, șoseaua traversează un prim tunel apoi câteva viaducte, apoi iar un tunel, și tot asa pana la Orșova. La intrarea în Orșova, părăsim drumul național 6 și intram pe DN57 către Moldova Noua.
Urmează cea mai spectaculoasa parte a traseului: Cazanele Mici și Cazanele mari ale Dunării. Aici este zona în care Dunărea traversează Munții Banatului și ajunge la cea mai mica lățimea a sa de pe teritoriul României: 180m. Imediat după Eșalnita, pe partea dreapta, în golful Mraconia putem admira statuia cu chipul lui Decebal.
Urmează o zona în care drumul se depărtează puțin de Dunăre și avem parte de câteva curbe mai strânse, apoi după câțiva kilometri revenim pe malul Dunării pe care îl urmărim pana la ieșirea din Defileu, în apropiere de Moldova Noua.
Șoseaua are asfaltul în general bun, mai sunt câteva zone cu asfalt vălurit sau în lucru dar nesemnificative. Drumul este o succesiune de linii drepte intercalate cu viraje largi, ceea ce ne oferă o experiență destul de plăcută de pilotaj. Este foarte bine ca în majoritatea timpului, drumul este foarte liber, eu l-am parcurs într-o zi de weekend și cred ca am întâlnit pe cei 100km aproximativ 50 mașini în total.