OFF11 Curmătura Maliței

21,9Km
1800m
687m
75min
adventure touring
munte/alpin
mediu
GPX

Acest segment de drum se desprinde din drumul spre Stâna lui Burnei de pe Valea Rea (https://2ride.eu/segment/off08-valea-rea/) la vreo 4 km de la ieșirea din satul Slatina. Aici vți vedea un indicator spre stânga către Vârful Malița.

Primii aproximativ 9Km urcăm ușor pe malul unui râu apoi drumul parcă devine ceva mai îngust și puțin mai accidentat. Trecem din când în când de pe un mal pe altul al râului. Unul din poduri probabil că s-a rupt la un moment dat. Acum există doar un podeț de lemn fără parapeți sau alte protecții. 

Suprafața drumului este din când în când brăzdată de firicele de apă care se scurge de pe versanți dar drumul este practicabil.

La vreo 19 km de când am plecat, vom da peste primul ac de păr. De-aici începe un urcuș mai accentuat și în 3 km vom ieși în golul alpin la 1800 m deasupra nivelului mării. Urcușul nu este deloc dificil și drumul devine parcă din ce în ce mai bun pe măsură ce urcăm. Am ajuns la Curmătura Maliței. Aici veți întâlni o bifurcație. Drumul din dreapta urcă în continuare până la aproape 2000m și se oprește la o stână.

Dacă o luați la stânga, drumul va continua încă 4,5 km până la aproape 2200m altitudine apoi se transformă într-o potecă. Pe această potecă în 2-3 ore se poate ajunge pe vârful Moldoveanu cu ai săi 2544 m.

Acest drum este probabil printre cele 2-3 drumuri din țară care ating astfel de altitudini.