OFF18 Filipeștii de Pădure Moreni

10,2Km
472m
290m
30min
adventure touring
dealuri
ușor
GPX

Suntem in a 2-a zi după terminarea stării de urgență. O parte dintre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SarsCoV2 au fost ridicate și de ieri sunt permise activități recreative în afara localității. Așa că, după două luni de stat în casă m-am decis să fac o plimbare de câteva ore cu motocicleta. Am căutat un traseu offroad cât mai aproape de București, așa că dealurile de la nord de Ploiești au fost opțiunea ideală. 

În zona din jurul Câmpinei și a Moreniului sunt o grămadă de sonde de exploatare a petrolului, și între acestea au fost construită o rețea de drumuri de macadam pentru acces și mentenanță. Drumul prezentat azi pornește din Filipeștii de Pădure și traversează câteva dealuri până în orașul Moreni. 

Pornind din centrul satului, primii 2-3 kilometri sunt asfaltați apoi, la ieșirea din sat, asfaltul dispare și începe un urcuș domol pe dealurile învecinate. Drumul este destul de bine întreținut, fără denivelări și se poate merge cu aproximativ 50km/h. 

După câțiva kilometri de urcare ușoară, pe partea dreaptă, veți vedea un drum care urcă ceva mai abrupt de pe un vârful unui deal. Puteți face un mic ocol pentru că de acolo veți putea găsi un punct de belvedere de unde se poate admira toată zona pe o rază de câțiva zeci de kilometri.

Continuând mai departe pe drumul principal, vom înainta puțin pe firul unei văi apoi la prima bifurcație o vom lua pe un drum la stânga. De aici urcăm pe o porțiune cu ceva mai mult pietriș, apoi după ce trecem de sonda din vârful dealului, pietrișul dispare și vom avea parte de un drum de pământ pentru următorii kilometri. 

În apropiere de Moreni, am ales o rută ce trece prin pădure și pare mult mai puțin circulată. Vom avea parte de o coborâre ceva mai abruptă prin pădure, apoi după câțiva kilometri vom ieși din pădure chiar pe circuitul de motocross de lângă Moreni. 

De aici avem un drum de macadam aproape perfect până ieșim la drumul județean 710A care leagă orașul Moreni de orașul Pucioasa.

Dacă aveți timp, puteți explora și alte drumuri de pe aceste dealuri pentru că așa cum ați observat sunt foarte multe sonde de petrol, toate conectate între ele de drumuri similare cu acesta parcurs de noi.