Am ieșit de pe autostrada A2 la Cernavoda si ne-am propus sa urmarim malul drept al Dunării spre Sud pe cât de aproape posibil de malul apei. Am luat-o pe drumul judetean 233 spre Rasova și cu prima ocazie am ieșit de pe asfalt spre dreapta. Doar că acest prim drum se înfundă într-o bază militară. Am ieșit din nou la asfalt și am încercat următorul drum de pământ la câțiva kilometri înainte de satul Cochirleni.
Aici începe traseul propus de noi. Vom urca rapid un mic deal apoi drumul cotește spre stânga, apoi spre dreapta și coborâm printr-o pădurice de arbuști până pe malul Dunării. După vreo 2Km ieșim pentru câteva sute de metri din nou pe asfalt apoi ne întoarcem din nou pe malul Dunării. După alți 5-6Km ajungem din nou la asfalt. Traversăm satul Rasova și după câțiva kilometri virăm la dreapta pe drumul de pământ de pe dig.
Odată ajunși la capătul acestui dig, în stânga se vede un drum care urcă pe deal. O puteți lua pe acel drum sau puteți urmări traseul propus de noi care mai merge puțin aproape de Dunăre apoi urcă și iese în drumul pe care l-ați văzut mai devreme. Atenție la acest urcuș mai ales la începutul verii când drumul este acoperit de iarbă proaspătă și poate fi foarte alunecos.
Următoarea porțiune vom merge pe drumuri agricole până ajungem la o pădurice unde dăm peste o coborâre ceva mai abruptă care ne scoate din nou pe malul Dunării. Vom înainta o vrem chiar pe malul apei apoi urcăm pe un dig și mergem pe acesta până la nord de lacul Dunăreni. De aici cotim spre Sud și urmărim drumul de pe malul lacului. Aici peisajul devine mai spectaculos, având pe partea dreaptă o faleză înaltă de pământ.
În apropiere de satul Viile, ne intersectăm cu drumul comunal nr. 49 ce ne va duce în satul Oltina. Acest drum este foarte bine întreținut, este pietruit și se poate merge lejer cu 60-80Km/h.
80% din traseu este pe drumuri de pământ așa că dacă plouă vă recomandăm să mai așteptați până se usucă puțin.