S05 Transbucegi

12 Km
1925m
990m
15min
toate tipurile
drum alpin îngust
mediu
GPX

Acest drum exista inca din anii 20 dare era doar un drum forestier pe care se putea ajunge la Babele. In anul 2010 a inceput asfaltarea acestui drum si s-a realizat de la intersectia cu DN71 pana la intersectia cu drumul catre cabana Piatra Arsa. Soseau nu este finalizata nici in ziua de azi si oficial este inchisa circulatiei publice. Drumul este destul de ingust si  ajunge pana la altitudinea de 1925m.

Segmentul 1 – viteza medie de parcurgere 50-60 km/h:

Drumul incepe din DN71 si prima parte urca prin padure. Dupa ce se trece de cabana Cuibul Dorului exista o mica portiune de unde se poate admira Masivul Bucegi. Se mai maerge inca vreo 5km prin padure apoi dupa cateva curbe mai stranse si un urcus ceva mai abrupt se iese in golul alpin. De aici urmeaza un tronson de drum pe coasta unui versant iar pe partea stanga in sensul de urcare peisajul se deschide superb cu privelisti spre partea sudica a Vaii Prahovei. Dupa inca cativa kilometri se ajunge la Cabana Dichiu si la intersectia cu drumul 713A care ne scoate pe valea Ialomicioarei.

Segmentul 2 – viteza medie de parcurgere 70-80 km/h:

De la intersectie suntem practic pe „platoul” Bucegilor. De aici soseaua urca ceva mai abrupt in prima parte si cu cateva curbe mai stranse apoi peisajul devine destul de plat, senzatia e ca ai ajuns intr-o zona de deal desi suntem la aproape 2000m. De aici se vede in fata releul de pe Costila si Curcea Eroilor. Drumul serpuieste cu curbe largi pana ajungem la intersctia cu drumul spre Piatra Arsa, loc in care se termina si asfaltul.

Drumul este destul de circulat in lunile de vara si mai ales in zilele de weekend, deci daca aveti drum in timpul saptamanii ar fi perfect.