T01 Doubletrans

771 Km
GPX
2042m
3 zile
orice tip
asfalt

Ziua 1

În prima zi vom pleca din București pe autostrada A1, apoi la Pitești vom intra pe DN 7C care chiar indicativul de drum al Transfagarasanului. Un prim popas se poate face la Curtea de Argeș pentru a vizita mănăstirea cu același nume. Apoi chiar la intrarea pe Transfăgărășan, o oprire obligatorie este cetatea de la Poienari. Aici după un urcuș destul de obositor până la cetate. vom putea admira primele serpentine ce duc la barajul Vidraru. De la Vidraru pâna seara avem tot timpul sa ne bucurăm de Transfagarasan. Seara vom innopta la Cartisoara unde se pot găsi câteva locuri de cazare ok.

Ziua 2

A doua zi o vom începe cu vizitarea atractiilor turistice din zona Sibiului, apoi ne vom îndrepta spre Sebeș de unde începe Transalpina. Avem timp suficient sa ne oprim la Barajul Taul Bistra sau la lacul Oasa pentru ca pe seara când traficul e mai redus să parcurgem cea mai spectaculoasă parte a Transalpinei și anume segmentul dintre Obârșia Lotrului și Rânca.

Ziua 3

A treia zi începe cu coborarea din Rânca spre Novaci apoi urmează sa vizităm cele 2 peșteri din zonă: Polovragi și Peștera Muierii. Dacă nu ați vizitat-o pană acum vă puteți opri și la mânăstirea Horezu care e în drum. Ultima partea a drumului este segementul dintre Râmnicu Vâlcea și Pitești denumită și Dealu Negru.