T05 Subcarpați

590 Km
GPX
980m
11:30 h
Adventure Touring
asfalt/macadam 2%

ziua 1:

De la Pitești o luăm pe drumul spre Râmnicu Vâlcea cunoscut ca Dealu Negru. După un popas pentru mici la Dedulești, la Blidari o luăm pe DN73C spre Curtea de Argeș. Pe această bucată de drum vom avea parte de câteva curbe frumoase și chiar de niște serpentine.

La Curtea de Argeș puteți vizita mănăstirea și fântâna meșterului Manole apoi urmează o porțiune de drum plină de dealuri, curbe si peisaje frumoase. Păcat ca asfaltul e destul de prost și nu ne putem bucura în totalitate de acest segment de drum.

La Câmpulung se poate face un mic ocol pana la Mausoleul de la Mateiaș pentru a admira de sus următoarea parte a traseului. De aici o luăm pe DN72A către Târgoviște, apoi după Voinești vom intra pe un drum județean care ne scoate la Pucioasa. Aici exista un segment de aproximativ 5 km care este neasfaltat.

ziua 2:

Traseul pentru ziua 2 este plin de drumuri perfecte pentru motoare: mai întâi drumul dintre Pucioasa si Valea Lungă care este plin de curbe strânse, vreo 3 ace de par si pante foarte abrupte. Asfaltul e destul de bun. Apoi de la Valea Lungă, un nou segment spectaculos: drumul spre Provita de Sus. Urmează drumul de la Comarnic la Valea Doftanei. Pe malul lacului Paltinu se poate face un popas pentru un picnic dar dacă e weekend probabil că va fi foarte aglomerat.

Drumul dintre Brebu si Aluniș e din nou destul de virajat și destul de liber. Un nou popas se poate face la salina de la Slănic. De aici coboram în Văleni de Munte si o luăm pe DJ 102B spre Valea Siriului. După câțiva kilometri pe DN10, înainte de Măgura virăm dreapta spre Haleș. Vom intra pe o porțiune de drum foarte spectaculoasă pentru motocicliști pentru că e plină de viraje strânse și chiar ace de păr. Aceste segment spectaculos se termină la Sărata Monteoru apoi coborâm din nou în câmpie și o luăm spre Mizil.

De la Mizil drumul este relativ anost pe la poalele Subcarpaților până la Pitești.