Review Honda CBR650R

Design atrăgător și senzații tari la turații înalte

A venit timpul sa testam si un model sport. De la început trebuie spus ca noi suntem pasionați de călătorii lungi cu motoarele dar suntem și genul de motocicliști care folosesc motorul zi de zi în oraș în orice condiții meteo, așa că trebuie să luați acest review ca atare.

Honda CBR650R este noua motocicleta sport de categorie medie de la Honda. Este urmașul lui CBR600F și pe langa upgrade-ul de design a suferit și câteva modificări la motor și la poziția de mers. Motorul este ceva mai puternic, acum are 95CP la 12.000ture/min si 65Nm livrați la 8500turații/min. Greutatea este ceva mai mica astfel încât raportul putere / greutate a crescut față de modelul precedent cu aproximativ 8%.

Modelul este disponibil în 2 culori, roșu cu linii albe și negre și un negru mat cu câteva linii roșii. De fapt este un gri închis mat și arată superb. Îmi place toată partea de carene cum arată și îmi place că spre spate motocicleta este foarte scurtă astfel accentuând aspectul dinamic al motocicletei.Designerii de la Honda au simțit nevoia să accentueze cumva partea de motor așa că au făcut capacul ambreajului si cutiei de viteze un fel de culoarea bronzului. Eu personal nu mă dau în vânt după acest detaliu, aș fi preferat ca totul sa fie negru.

Față de modelul precedent, poziția de mers a fost și ea modificată în sensul că scărițele au fost mutate ceva mai sus și mai în spate iar semi-ghidoanele au fost coborâte puțin pentru ca au fost montate sub jugul superior al furcii frontale și ceva mai în față. Astfel s-a obținut o poziție de mers puțin mai sportivă care ar trebui sa fie mai avantajoasă atunci când accelerezi sau când te lași pe viraje.

Acum că am văzut ce ne promite Honda, să vedem cum e cu adevărat atunci când o conduci. Prima zi după ce am luat-o am mers prin oraș. Aici mi se pare ca e o motocicletă destul de bună pentru traficul aglomerat din București pentru că e suficient de îngustă cat să te strecori ușor printre mașini, motorul este foarte flexibil la turații joase astfel încât nu e deloc dificil să manevrezi la viteze mici printre mașini.

Singurul lucru la care trebuie să fii atent atunci când mergi prin oraș și te strecori printre mașini, este unghiul de bracare al motocicletei care este destul de mic și veți avea surprize atunci când vrei să treci de pe o bandă pe alta printre mașini.

Odată ieșit din oraș, motocicleta se simte destul de bine, pentru că poți sa accelerezi constant până la când ajungi aproape de viteza maximă, și în niciun moment nu ai senzația că motocicleta nu ar mai vrea să meargă mai departe spre performanțele maxime. Este senzația specifică motoarelor de la Honda, care livrează cuplu și putere constant de la cea mai mică turație până la ce mai ridicată fără să-ți dea nicio emoție. De menționat că pe drum drept, adică pe autostrada, poți să ajungi relativ ușor la viteze mari și nu e nevoie de niciune efort pentru depășiri sau alte manevre la viteze mari.

Pe drumurile virajate, motocicleta începe să-și arate latura sportivă pentru că vei observa imediat cât de ușor e să te lași pe curbe la viteze mari și de asemenea cât de manevrabilă e atunci când abordezi virajele sau când vrei să faci depășiri rapide.

Fiind o motocicletă sport, vei realiza că totuși după aproximativ 30-40 minute vei simți nevoia să iei o pauză. Probabil că dacă ești posesorul unei astfel de motociclete vei avea musculatura spatelui și restul de grupe musculare formate astfel încât să reziști ceva mai mult în poziția de mers. Eu cel mai mult am suferit dureri la încheieturile mâinilor pentru că din cauza poziției demers ești forțat să îți lași toată greutatea pe ghidoane atunci când frânezi.

Consumul de carburant este relativ mic, adică probabil vei consuma în jur de 6-7 litri în oraș în funcție de stilul de mers și undeva la 5l / 100 km în afara orașului. Prețul de pornire pentru acest model este de 8890Euro la care se pot adăuga o serie de accesorii: mânere încălzite, priza de 12V, Quick shifter, Wheel Stripes, Tank bag și seat bag moștenite de la CB1000R și încă câteva accesorii de design.

Ce ni s-a părut foarte avantajos la această motocicletă este faptul că este destul de versatilă pentru un model sport pentru că în primul rând, poate fi limitată astfel încât să o poți conduce cu carnet categoria A2 și în al doilea rând este o motocicletă foarte versatilă pentru că la turații joase este destul de docilă astfel încât să fie condusă chiar și de începători, se poate conduce destul de ușor prin traficul aglomerat dintr-un oraș aglomerat pentru că motorul la turații joase este foarte flexibil și îți iartă aproape orice eroare, iar odată trecut de 6-7000 rotații/min. vei descoperii că ai la dispoziție o adevărată motociletă sportivă. Ok, nu e o sportivă de 1000cc, dar își face treaba cu succes și poate fi o motocicletă chiar foarte fun atunci când mergi pe viraje largi sau dacă ai ocazia sa o scoți pe un circuit de viteză.

SPECIFICAȚII SI MOTORIZĂRI  CBR 650 R

 

PRET 8.890 €

MOTOR SI PERFORMANTE

Tip Motor DOHC – 4 cilindri (linie), 4 timpi
Capacitiate cilindrica 649
Putere (CP / RPM) 95.2 / 12,000
Cuplu motor (Nm / RPM) 64 / 8,500
Consum carburant (Km / Litru) 4.9 l/100km
Capacitate rezervor ulei (litri) 2.7
Aprindere Gestionat Electronic
Sistem alimentare PGM-FI-Injectie Electronica

TRANSMISIE

Ambreiaj Multi-disc, umed
Tip transmisie Manuala in 6 trepte
Cutie viteze
Sistem de control al cuplului Honda (HSTC)2

ȘASIU

Tip sasiu Diamond – Otel

DIMENSIUNI SI MASE

Greutate la gol
Greutate la plin 207
Capacitate rezervor 15.4
Lungime x Latime x Inaltime (mm) 2,130 x 750 x 1,150
Ampatament (mm) 1.450
Inaltime sa (mm) 810
Garda la sol (mm) 130

ROTI SUSPENSIE SI FRÂNĂ

Tip sistem ABS ABS 2 canale
Frana fata Dublu disc 310 x 4.5 mm, hidraulic, etrier cu 4 pistoane, plăcuţe metal sinterizat (ABS).
Frana spate Disc 240 x 5 mm, hidraulic, etrier mono-piston, placute metal sinterizat (ABS).
Jante fata 17M/C x MT 3.5
Jante spate 17M/C x MT 5.5
Anvelope fata 120/70 – ZR17 M/C
Anvelope spate 180/55 – ZR17 M/C
Suspensie fata Furca telescopica Upside-Down (41mm) cu tensiune si preincarcare ajustabila, cursa 120 mm
Suspensie spate Mono-amortizor cu tensiune si preincarcare ajustabila (43,5 mm)

INSTRUMENTE SI ELECTRONICE

Instrumente
Far LED
Stopuri LED
Semnalizatoare LED
Baterie 12V/8.6AH