OFF19 Iedera de Sus Ocnița

10,2Km
557m
282m
30 min
adventure / touring
dealuri
ușor
GPX

Acest segment de drum face parte din seria drumurilor de acces la sondele din zona Câmpina – Moreni. Exista multe variante drumuri în această zonă, unele mai bune, altele mai rele, dar majoritatea au o caracteristică comună: prima parte și ultima, adică cele din apropierea localităților sunt mai bine întreținute. Părțile din mijlocul traseului sunt ceva mai proaste și mai înguste. 

Drumul dintre Iedera și Ocnița nu face excepție de la această regulă. Noi l-am parcurs venind dinspre drumul județean 710A. La început vom trece râul Cricov pe un pod metalic cu sens unic destul de spectaculos. Apoi face stânga, urmărim puțin râul în amonte, apoi facem stânga aproape de ieșirea din sat.

De aici drumul urcă ușor printr-o poiană largă. Va trebui să ținem drumul principal către dreapta. Suprafața drumului este destul de bună cu piatră compactată. Apoi vom vira la dreapta și intrăm în pădure. Drumul devine din ce în ce mai îngust și încet-încet piatra dispare. Probabil că dacă plouă sau dacă a plouat de curând, această porțiune prin pădure va fi destul de dificil de parcurs. Pe vreme uscată e ok.

După câțiva kilometri prin pădure, copacii devin din ce în ce mai rari și vom ieși într-un drum mult mai circulat. De aici se pot admira dealurile din zonă pentru că suntem aproape de vârful unui deal. Mai departe drumul coboară către satul Ocnița și după câteva ciurbe și o coborâre de vreo 3Km ajungem în centrul satului și vom ieși la în drumul județean 720C.