OFF58 Frumușani – Fundeni

12,1 Km
74 m
49 m
30min
adventure
câmpie
ușor
GPX

Acest traseu l-am făcut într-o zi însorită de Februarie când afară erau 13-15 grade. E genul de traseu bun de făcut la începutul sezonului când e încă prea frig să te aventurezi la munte sau la ture mai lungi sau în zilele când ai chef de o tură scurtă de offroad și ai doar câteva ore la dispoziție. 

Am stabilit de la început ca un pretext că vreau să ajung la micuța ruină de biserică de la Pițigaia. O văzusem în câteva poze și mi se părea pitorească modul în care e amplasată pe un deal micuț pe malul unui lac.

Am plecat din Frumușani, de pe DN4. De aici am luat-o pe unul dintre multele drumuri agricole ce străbat aceste câmpuri și merg către satul Pițigaia și balta Tătaru. În funcție de perioada anului și de lucrările agricole, starea acestor drumuri se schimbă destul de des. Veți ieși într-un drum asfaltat care duce în satul Pițigaia. De aici se coboară pe un drum de pământ până pe malu unui canal / mlaștini și veți vedea în față pe un delușor ruinele bisericii și micul cimitir al satului.

De la bisericuță drumul continuă pe malul acestui canal până pe malul Dâmboviței lângă așa numită groapă de la Fundeni. Aici e un loc unde pasionații de off-road se adună în weekend pentru a-și pune la încercare mașinile.

Traseul propus de noi se termină imediat după ce trecem râul Dâmbovița, în satul Fundeni.

Drumuri similare