OFF59 1Decembrie – Valea Dragului

39,3Km
96m
67m
120min
adventure touring
câmpie
ușor
GPX

E o zi frumoasă de Februarie, mai sunt câteva zile până vine oficial primăvara dar afară e deja primăvară. Am decis să explorez malurile râului Sabar din satul 1 Decembrie până la vărsarea acestuia în râul Argeș. Am ieșit de pe asfalt undeva în apropiere de benzinăria OMV dar pe partea cealaltă a drumul DN5. 

La început drumul este pietruit dar imediat ce ieșim din sat, piatra dispare și la fel și drumul. S-a arat de curând și au trecut și peste drum. Pe Google Maps acest drum apare și are și nume de strada așa că ne hotărâm să o luăm peste arătura fiind convinși că după câteva tarlale vom găsi și drumul. Și nu ne înșelăm. După aproximativ 1 Km se termină zona proaspăt arată și dăm peste un drum agricol tipic cu pământ și iarbă.

Undeva pe partea dreaptă la câteva sute de metri este râul Sabar dar între noi și malul acestuia sunt niște petice de pădure. Ajungem la o bifurcație și ne decidem să încercăm drumul ce pătrunde în pădure. Este frumos dar din păcate drumul dispare și suntem nevoiți să ne întoarcem la traseul inițial.

După câteva sute de metri ajungem la drumul județean 401D, îl traversăm și ieșim din nou pe un drum de pământ. Suntem la marginea de sud a satului Vidra și după ce trecem de o zonă cu solarii, ajungem la o stână. Aici suntem goniți de o haită de câini așa că decidem să ocolim ferma. 

Planul era să ajungem la podul de cale ferată ce traversa râul Sabar și să trecem pe sub acesta. Doar că podul a dispărut. Se lucrează la reabilitarea traseului de cale ferată București – Giurgiu și acest pod urmează să fie refăcut. Din această cauză suntem nevoiți să o luăm spre sud de-a lungul terasamentului de cale ferată până găsim un loc de trecere.

După aproximativ 3 Km reușim să trecem spre est către satul Câmpurelu. 

Imediat după sat, traversăm pe malul stâng al râului și intrăm pe un segment unde râul a fost sistematizat. Mergem pe un dig care pe măsură ce înaintăm devine din ce în ce mai năpădit de buruieni. Ne decidem să coborâm de pe dig pe malul râului unde pare că e mai ușor de înaintat. Doar că la câțiva kilometri în aval drumul se înfundă într-un canal de deversare perpendicular pe drumul nostru. Ne întoarcem și urcăm la loc pe dig iar la prima intersecție ne decidem să o luăm pe alt drum pentru că pe dig nu se mai poate înainta. 

După câțiva kilometri pe drumuri agricole, ajungem din nou pe malul râului într-o zonă unde Sabarul este străjuit de o fâșie îngustă de pădure. Ușor ușor drumul pare să se piardă și în apropiere de vărsarea în Argeș intrăm în pădure. Aici sunt șanse mari să găsiți noroi și șleauri. Noroc că trecere prin pădure are o lungime doar de câteva sute de metri. 

Odată ieșiți din pădure ajungem pe un drum destul de bine pietruit. De aici fie se poate ieși la asfalt spre stânga, fie dacă mai aveți timp și chef de plimbare, o puteți lua la dreapta pe malul Argeșului și la Goștinari puteți intra pe traseul nostru OFF15 Pe malul Argeșulu

Drumuri similare