S11 Băile Herculane – Baia de Aramă

61 Km
900m
150m
1:25h
adventure touring
mediu
munte
GPX

Drumul este destul de puțin tranzitat pentru ca exista rute mai rapide de a ajunge de la Băile Herculane la Târgu-Jiu iar proiectul de realizare a drumului Trans Retezat, care poate fi accesat din DN67D, a fost abandonat pentru moment. Parcurs dinspre Băile Herculane înspre Baia de Arama se disting 2 segmente diferite:

Segmentul 1 – viteza medie de parcurgere 60km/h:

Deși peisajul de pe Valea Cernei este spectaculos și zona are potențial turistic foarte mare, acest drum care merge pe firul văii nu a fost reabilitat de ceva vreme. Asfaltul este foarte vălurit și sunt foarte multe gropi. Din când în când mai sunt mici segmente care au mai fost asfaltate și sunt ceva mai ok.

Prima parte a drumului trece prin stațiunea Băile Herculane și o varianta spectaculoasă este traseul prin centrul orașului care apoi te duce pe malul drept al Cernei, se trece pe sub un hotel apoi se reintra în DN67D. Șoseaua continua pe malul lacului Prisaca cu viraje largi, parțial prin pădure, parțial prin zone de unde se pot admira versanții munților Cernei și Mehedinți.

Segmentul 2 – viteza medie de parcurgere 70-80km/h:

După aproximativ 28Km de chin și asfalt prost, imediat după intersecția cu drumul către Cerna Sat, situația se schimba: asfalt perfect, drum pustiu, câteva serpentine și foarte multe curbe. E o plăcere! nu te deranjează nimeni și iți poți testa abilitățile de motociclist în voie. Așa e tot drumul pana aproape de Baia de Aramă, apoi încep sa apară sate și încet-încet devine un drum obișnuit într-o zona de deal în România.

Drumul este destul de puțin tranzitat pentru ca exista rute mai rapide de a ajunge de la Băile Herculane la Târgu-Jiu iar proiectul de realizare a drumului Trans Retezat