OFF60 Mănești – Drăgăești-Pământeni

22,1 Km
529m
325m
60min
adventure
dealuri
ușor
GPX

Ruta aceasta am descoperit-o în prima ieșire din 2022. La începutul lunii Martie, deja nu mai aveam răbdare și cum am prins prima sâmbătă însorită și cu temperaturi decente ne-am zis că e momentul să încercăm un offroad mai aproape de zona montană. Am ales dealurile de la Vest de Târgoviște pentru ca știam că aici există foarte multe drumuri de acces la sonde pe toate dealurile din zonă.

Am plecat din satul Mănești unde văzusem că există mai multe drumuri care urcă pe dealul din vecinătate. Am ales una dintre variante și după o urcare relativ scurtă am ajuns intr-o poiană pe culmea dealului. De aici drumul aproape dispare și intrăm în pădure. Aici lucrurile devin interesante. Mie mi-a plăcut foarte mult această porțiune pentru că drumul dispare pe alocuri complet iar stratul de frunze nu ajută deloc pentru că ascund vagile urme de drum, dar ascund și zonele alunecoase cu noroi. Până la urmă am decis să mergem pur și simplu înainte pe culmea dealului și vedem dacă reușim să ieșim undeva.

Și am avut noroc. După aproximativ 6 Km am reușit să dăm peste un drum mai “umblat”. Aici am decis să o luăm înapoi spre Sud în direcția satelor dinspre care am venit. Drumul acesta pe care am ajuns e foarte bine întreținut, merge în continuare prin pădure și pare că face parte din rețeaua de drumuri de exploatare pentru sonde. 

Ajunși undeva în dreptul satului din care plecasem, am decis să facem la dreapta pe un alt drum cu care ne-am intersectat. Acesta coboară rapid și am ieșit într-o poiană. De aici drumul continua spre sud și părea că vom reuși să ajungem undeva în apropiere de satul Potocelu.

Doar că după nici 1km drumul dispare. Din nou am decis să mergem înainte cât om putea să vedem dacă reușim să ajungem în Potocelu. După aproape 2 Km si vreo 2-3 treceri prin albia micului pârâu, am dat din nou de un drum. N-am apucat să ne bucurăm prea mult pentru că am dat peste o barieră închisă cu lacăt. Am deci să ne întoarcem pentru că ceva mai înapoi ne intersectasem cu un drum. Acesta ne-a scos sus pe deal în drumul din care făcusem dreapta mai devreme. Încă puțin pe acest drum și am ieșit la asfalt pe în drumul județean 702A.

Drumuri similare